קייטרינג-בשרי-על-האש-קיטרינג-המנגליסטים

גריל ארגנטינאי

תוכן עניינים

גריל ארגנטינאי

אנו במנגליסטים מומחים בגריל ארגנטינאי לאירועים. מלא את טופס הפניה וקבל תפריטים והצעות מחיר לבחירה.

גריל ארגנטינאי לאירועים - המנגליסטים

ארגנטינה היא מדינה שהפכה במהלך השנים את האוכל לאומנות של ממש, וכל מי שביקר במדינה יוכל להסכים על כך. המטבח הארגנטינאי מתקשר אצלנו עם כמה מאכלים איכותיים במיוחד – ולא, ממש לא עוגיות האלפחורס בלבד. הבשר הארגנטינאי מהווה חוויה קולינרית מלאה, שפועלת על כל החושים. לא רק בגלל סוגי הבשר והנתחים שהארגנטינאים מתבססים עליהם, אלא גם בהתחשב בצורת ההכנה הייחודית של הבשר על הגריל. החדשות הטובות הן שממש אין צורך להגיע לארגנטינה (למרות שזה מומלץ מאד) כדי ליהנות מגריל ארגנטינאי משובח.

אמרתם קייטרינג גריל ארגנטינאי, אמרתם אסאדו

אסאדו הוא המונח שמזוהה אצלנו יותר מכל עם הגריל ארגנטינאי. המונח הזה עשוי לתאר שני דברים משלימים: ראשית, את האופן שבו צולים את הבשר על גבי הגריל. שנית, הוא משמש גם לתיאור סוג ספציפי של בשר שמזוהה מאד עם המטבח הארגנטינאי – צלעות בקר אשר החיתוך שלהן הוא רוחבי. האסאדו נמצא בין בית החזה לצלע, כאשר מה שקרוב יותר לצלע הוא המומלץ והבשרי יותר (הוא מכיל פחות עצמות). הבשר ידוע בסיביות שלו, ובעיקר בטעם העשיר שלו. האסאדו הארגנטינאי ידוע בצלייה הארוכה מאד שלו על גבי הגריל, כאשר בדרך כלל מדובר כאן בפרק זמן של כשעתיים. לפני שמניחים אותו על הגריל או על שיפוד העץ (מה שידוע בתור “אסאדו אל פלו”) לא שמים אותו במשרה, אלא רק ממליחים אותו (בחלק מהמקרים).

חשוב לשים לב שניתן לקחת את הזיקה לארגנטינה ולמטבח שלה מספר צעדים נוספים קדימה. כמנת פתיחה למעוניינים ליישר קו עם המטבח הארגנטיאי נהוג להגיש את הצ’וריסו – אותה נקניקיה חריפה וטעימה עד מאד. את הנקניקיה נוהגים הארגנטינאים להגיש בלחמניה או בבאגט. רכיבים אחרים במטבח הארגנטינאי המוגשים לרוב לפני האסאדו הם מעי הבקר (“צ’ינצ’ולינס”), שקדים (“מוז’חס”), נקניק דם (“מורסיז’ס”) ועוד. לאחר האסאדו, מוגשים מטעמים נוספים דוגמת גלילת בשר ממולאת בשם “מטמברה” או בשר גדי בשם “צ’יוטיו”.

אנו במנגליסטים מומחים בקייטרינג ארגנטינאי. פנה אלינו  וקבל 4 תפריטים והצעות מחיר לבחירה.

גריל המגיע מארגנטינה ישר לישראל

הישראלים ידועים בחיבה הגדולה שלהם לבשר איכותי, ולכן אין זה מפתיע מדוע גם הגריל הארגנטינאי “עשה עלייה” לישראל במהלך השנים. כיום ניתן למצוא בישראל מספר מסעדות ארגנטינאות מצליחות מאד, אם כי הכנת המנות הארגנטינאיות אינה מסתכמת בהן. מיטב השפים ומומחי הבשר הביאו לישראל את רזי הכנת הגריל האמריקאי, כך שבתפריט של מסעדות שאינן בהכרח ארגנטינאות וכן בתפריטים של חברות הקייטרינג ניתן למצוא מנות בשר המזוהות עם המטבח הארגנטינאי. אם הייתם בחתונה בישראל בשנים האחרונות, ישנה סבירות לא קטנה שאחת מהמנות העיקריות שהוגשו לכם הייתה מנת אסאדו, עם תוספות דוגמת פירה. גם בתבשילים “ישראלים” אותנטיים, דוגמת חמין, האסאדו עשוי לקבל מקום של כבוד.
בכל מקרה, כאשר בוחרים במנות אסאדו מקבלים מנה שהיא לא רק טעימה, אלא גם נתפסת כיוקרתיות במלוא מובן המילה. לכן, ברורה שוב הבחירה באסאדו באירועים ובמסעדות היוקרה.

דילוג לתוכן