היי חברים אני רוצה להמליץ לכם כאן על מתכון מומלץ של אחד מהשפים שלנו במנגליסטים מתכון לפרגית על האש במרינדה הכי טעים שתאכלו, פשוט הופך את הבשר לעסיסי ורך מאוד. אז כאן לפניכם אני ארשום את כל מה שעליכם לעשות כדי לעשות את הפרגיות במרינדה אצלכם בבית או בכל מקום שרק תבחרו, על המנגל או במחבת פסים גם אפשר אבל הכי טעים זה על האש אמיתי במנגל פחמים.

המצרכים למתכון

  • 1 ק"ג פרגיות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית שום קטוש
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית דבש (9 גרם)
  • 1 כף סויה (10 מ"ל)
  • 1/2 כוס שמן זית (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

לערבב את כל חומרי המשרה יחד, בקערה.
לנקות את הפרגיות משומן מיותר ולחתוך לחתיכות בגודל בינוני.
טיפ מומלץ לשיפוד קל יותר הוא להשרות את מקלות השיפודים בכוס מים חמים ואז פשוט הרבה יותר קל יהיה לנו לשפד.
להכניס את הפרגיות שחתכנו לתוך המרינדה לערבב היטב ולכסות עם ניילון נצמד ולשמור במקרר, לכמה שעות לספיגת טעמים וזה מה שיגרום גם לפרגיות שלנו להיות רכות עסיסיות.
לאחר מכן יש לשפד את הפרגיות בשיפודים ולשמור במקרר עד שהאש שלכם מוכנה.
הניחו על המנגל וצלו היטב מכל צד עד להשחמה. בד"כ ההשחמה לוקחת כ 8 דקות מכל צד, תלוי בעוצמת האש וחום הגחלים. זמני הצלייה של בשר על האש משתנים בהתאם למקור החום בו אנו משתמשים
ובתאבון 🙂

תמונות מהמנה

פרגית על האש
פרגית על האש
פרגית במרינדה וסלט
פרגית במרינדה וסלט

לאיזה אירועים מתאים המתכון

פרגית על האש במרינדה מתאימה לאירועים חברתיים ומשפחתיים. המנה מהירה להכנה ולבישול. בשל המתיקות של המנה, היא נחשבת למועדפת ביותר על ילדים וקהל צעיר. מומלץ להגיש את המנה באירועים קלילים אשר לא דורשים הכנות מקדמיות מורכבות.
ניתן גם להכין את המרינדה לילה קודם ולתת לבשר לנוח לילה שלם בתוך הבלילה.

.