בשביל להכין סטייק טוב על האש צריך קודם כל מנגל מקצועי. מנגל מקצועי הוא מנגל גחלים אשר מחמם את הבשר עם גחלים לוהטות ואיכותיות (כאלה שלא משאירות עשן וטעם לוואי על הבשר) גחלים מקצועיים אפשר למצוא בכל חנות קמפינג או פשוט לחפש באינטרנט אחר ספק גחלים מובחר.
אחרי שהדלקנו את הגחלים (אגב רצוי באמצעות שמן לבישול ונייר ולא באמצעות מדליקים כימים למיניהם כי גם הם פוגעים בטעם הבשר) אנו שמים את רשת המנגל מעל הגחלים ונותנים לה להתחמם. לאחר כמה דקות של חימום יש לשמן את הרשת עם בצל ושמן לטיגון ולאחר שנתחיל להריח את ריח הבצל על האש אפשר להתחיל לשים את הסטייקים על הגריל.
בשביל לעשות סטייק אנטריקוט טוב על האש באמת שלא צריך הרבה מעבר לחתיכה איכותית של אנטריקוט, זו רשימה קצרה של מצרכים שהוספנו בשביל לעשות חגיגת טעמים עם אנטריקוט.
ערכת תיבול מקצועית ופשוטה: מלח גס ופלפל שחור. שימו לב שאנו מכינים את המתכון על פי הגרסה הדרום אמריקאי ולכן נשים את המלח והפלפל רק בסוף הצליה
שמים את חתיכות הסטייק על רשת המנגל (חשוב שגודלן לא יהיה יותר מ 300 גרם כל אחת).
נותנים להם צריבה שווה מכל צד, מבחינת הזמן משהו כמו 8 דקות בכל צד של הסטייק.
לאחר שמונה דקות שמים תערובת של מלח ופלפל על הסטייק מצד אחד ונותנים לסטייק עוד דקה אחת להישאר על אותו הצד (בזמן זה התבלינים נמסים ונספגים בבשר) עכשיו הופכים את הסטייק על צידו השני וחוזרים על אותה הפעולה.
לאחר כ 18 דקות אפשר להוריד את הבשר מהגריל, לשים אותו בצלחת ולהסתכל מה מידת הצבע שלו. בשיטה זו נדע מה היא מידת העשיה הנכונה לכם (אי אפשר לתת נתוני זמן מדוייקים לכל מידת עשייה מכיוון שמקור החום שונה מגריל לגריל. זאת הסיבה שגם בקייטרינג לאירועים בבית , תמיד נתעקש לעבוד עם המנגל פחמים שלנו). באופן כללי צבע בשר אדמדם או ורדרד שם אותנו באזור מידת עשיה של מדיום וניתן להגיש אותו למי שאוהב מדיום.אם צבעו לבן, או בהיר ניתן להציע את החתיכה למי שאוהב מידת עשייה וול. כמובן שבתוך מידות עשיה אלה ישנן עוד דרגות הכנה אך לא ניכנס אליהם במתכון זה. מומלץ להגיש את הבשר על כלים מיוחדים (פרגי'טות) השומרים על החום ולאכול אותו בסמוך ככל האפשר לסיום צלייתו.
בשביל להכין סטייק טוב על האש צריך קודם כל מנגל מקצועי. מנגל מקצועי הוא מנגל גחלים אשר מחמם את הבשר עם גחלים לוהטות ואיכותיות (כאלה שלא משאירות עשן וטעם לוואי על הבשר) גחלים מקצועיים אפשר למצוא בכל חנות קמפינג או פשוט לחפש באינטרנט אחר ספק גחלים מובחר.
אנו בקייטרינג המנגליסטים מגישים את הסטייק שלנו בליווי תפוח אדמה אפוי בתנור, רוזמרין ושמן זית. אנו יודעים כי בשר טוב לא צריך מסביבו הרבה תוספות ולכן מומלץ לא להגיש יותר מתוספת אחת. אפשר סלט ירוק וצימיצורי ובעיקרון כל דבר שאתם אוהבים עם הבשר שלכם.
התייעץ עם חבר - שלח עמוד זה:
התייעץ עם חבר - שלח עמוד זה:
צ'ט עם נציג