אז כאן לפניכם נגלה לכם מתכון מוצלח לקבב על האש עסיסי וטעים כל כך. של אחד השפים שלנו במנגליסטים ונספר לכם את הסודות לקבלת קבב איכותי על המנגל.
אז מה שאתם צריכים לעשות זה דבר ראשון לדאוג ללכת לקצב טוב ואמין ולבקש ממנו בשר טרי חשוב שיהיה בשר איכותי טרי ולא קפוא ושנטחן במקום.
מומלץ ללכת על צלעות או בשר טלה/עגל, צוואר צריך משהו איכותי עם מספר אחוזי שומן גבוהה בנתח שתיקחו.
בנוסף גם נוסיף שומן (אל תפחדו זה מה שיוסיף לנו את הטעם והעסיסות ומה שיגרום לקבב שלנו להיות כל כך טעים). המתכון קל להכנה ומתאים מאוד לאירועי קייטרינג בטבע או לבישול בשטח

קבב על האש - המצרכים

  • 800 גרם בשר טחון טרי (מומלץ צלעות)
  • 200 גרם שומן טלה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חבילת פטרוזיליה רוצה
  • כפית שטוחה כמון
  • 4 שיני שום עתודות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק או מגורד

אופן הכנת המתכון

קוצצים בצל ומטגנים אותו במחבת חמה עם שמן זית עד שהבצל זהוב שחום ומקורמל מניחים בצד ומצננים.
פותחים את הבשר טחון עם השומן שהקצב הביא לנו נקצוץ אותו פשוט עוד קצת לעבור עליו עם סכין לעצמה של הטעמים של הבשר. ונשים בקערה גדולה.
נקצוץ את הפטרוזילה הטריה שלנו דק, נוסיף לקערה עם הבשר והשומן ונתבל בתבלינים ושום
הערבה היטב עם הידים להטמעת הטעמים וחיבור הכל יחדיו.
ונתחיל בליצור קבבונים בצורה יכולה או מאורכת איך שבא לכם.
נניח אותם על מגש מסודר ונעבור להדלקת המנגל,
מניחים על הגריל וצולים מכל צד. עד שהקבב שחום.

מומלץ להגיש בליווי פיתה חמה עם טחינה וסלט ירקות קצוץ וטרי.

כמון כן ניתן גם לגוון ולהוסיף לתערוכת הקב"ה קצת ציבורים,פיסטוקים, לשפר על מקל קינמון.

תמונות מהמנה

קבב על האש של המנגליסטים
קבב על האש של המנגליסטים
קבב על האש בהגשה אוטנטית
קבב על האש בהגשה אוטנטית

לאיזה אירועים מתאים קבב על האש

קבב הבית אחת מהמנות אהובות בתפריטים שלנו במנגליסטים כמו גם הפרגיות במרינדה, אם יש לכם אורחים קטנים(ילדים) ץהם גם מאוד ישמחו
תוכלו לראות כאן המתכונים למטה

אז קדימה רוצו למטבח תהנו ובתאבון.

.